despre TRICOURILE FRUMU CARE IES LA PLIMBARE

Posted: 14 Februarie 2011 in picturi
Etichete:, , , , , ,

”Martisorul viu” – o colectie de poveste

29 dintre cele mai reusite desene ale lui Markus PERIDE (care împlinește 6 ani în luna mai) vor fi purtate de colegii sai din grupa mare de la Gradinita Step-by-Step, în cadrul unei defilari de moda intitulate Martisorul viu, găzduită de Târgul de mărțișoare 2011.

Majoritatea lucrarilor sunt inspirate de povestile copilariei: Alba ca zapada, Rapunzel, Sinbad marinarul, Hansel si Gretel, Frumoasa din padurea adormita, etc.

Markus este pasionat de desen dintotdeauna iar lucrările imprimate pe colecția de tricouri frumu de poveste au mai puțin de un an vechime (cele mai multe au fost realizate la adăpost de soarele arzător al Italiei, pe la ceasurile amiezii, în curtea unchiului Dodo – stabilit în Abruzzo, acolo unde  micul artist și-a petrecut o parte din vacanța de vară).

Ideea de ”mărțișoare vii” aparține artistului plastic Ileana Danci Horoba (care este, pentru al treilea an consecutiv, și organizator al Târgului de Mărțișoare băimărean- gazda manifestării ). Designul ”tricourilor frumu de poveste” aparține băimăreanului Ovidiu POP – masterand în design vestimentar la U.A.D. Cluj, la rându-i absolvent al Grădiniței Step-by-step! 😉

Colecția conține 29 de piese vestimentare pentru că atâția sunt la număr grădinarii alături de care Markus muncește zi de zi, descifrând tainele lumii cu ajutorul educatoarelor Rodica Zaha și Raluca Văscan.

Pentru ca totul să arate cât mai profesional cu putință, micuții au exersat ieșirea pe catwalk cu inimoasa Amalia Fazekas – coregraful piticilor.

Date referitoare la dinamica celor două evenimente care converg (lansarea colecției de tricouri frumu de poveste și târgul de mărțișoare autentice), pregătiri și alte asemenea pe facebook pe tricouri frumu de poveste si/ tirgul de martisoare.

Evenimentele debutează oficial la BIBLIOTECA JUDEȚEANA PETRE DULFU, Salonul Artelor, în data de 25 februarie, începând cu ora 11,00.

P.S.

. ..și chestia asta de mai sus, va fi pe tricoul meu!a ținut să adauge Markus Peride…Drept pentru care am consemnat această precizare. Howgh!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s